събота, 18 октомври 2014 г.

Ацкии на Джонсън Енд Джонсън - отлична инвестиция

Одавна обмислям да напиша няколко реда за тази компания отличник.
J&J е една от малкото компании която се грижи за своите акционери или поне повече от останалите. Ако смятате, че 4-5% лихва в някоя банка са малка възвращаемост за парите ви и преди да погледнете в посока инвестиции в недвижими имоти, където възвращаемостта от наем е под 3% годишно и инвестицията се избива за около 40 години. Нека ви покажа няколко факта за тази компания.  Към настоящия момент една акция на тази компания струва малко под 100$, ако погледнем цените на акциите на тази компания ще видим, че те устойчиво растат












Това обаче е само половината от добрата новина, ако погледнем в отчетите на компанията, ще видим, че на всеки 3 месеца компанията изплаща, не лоши дивиденти на вложителите си 2,76$ за акция от 99$, от графиката се вижда, че всяка година дивидента расте с фиксирани темпове, което означава, че след   5 години ще имате книжа с по висока цена и с дивидент доста над банковите лихви.



Все по-често се замислям за далечното бъдеще когато ще се пенсионирам  на 70 години със 150-200$ пенсия, а пенсионните фондове които взимат парите ми одавна ще са фалирали.
Един не лош инструмент за бели пари за черни дни.

4 коментара :

  1. ако пенсията ти е толкова трябва да си доста доволен

    ОтговорИзтриване
  2. Хубаво е човек да помисли за пенсията си.

    ОтговорИзтриване
  3. Не съм ги чувала, даже... Благодарпя за инфото!

    ОтговорИзтриване
  4. Сега ще ги потърся по платформите. Чувал съм за колеги, дето търгуват само акции, или по-точно казано CDF контракти, и са печеливши.

    ОтговорИзтриване