събота, 17 януари 2015 г.

Пазара на недвижими имоти в България

чета напоследък статий, в които се говори за засилено търсене на имоти в София. Продължавам да си мисля, че тези твърдения са спекулативни. Възможно е ограничен кръг хора да са решили да си изкарат парите от банките и да ги инвестират в недвижими имоти, но си задавам въпроса колко са хората които разполагат с над 60000 лв депозити. В същото време по официална статистика в столицата над 25% от жилищата са необитаеми. Какво означава това? Означава, че или чакат да бъдат продадени от строителни кломпании или чакат да бъдат отдадени под наем. В интерес на истината, най-добрите години за България от последните 25 бяха именно по време на строителния бум. Сектора даде препитания на много хора както и индиректни облаги за други сектори. Уви мисля си че от тогава са построени доста жилищни площи които определено надхвърлят доста търсенето. В заключение ако ме питате ще растат ли цените на имотите, ще ви задам контра въпроса, "А ще растат ли доходите на работещите?".

8 коментара :

  1. прав си като питаш ще растат ли доходите на работещите , но сигурно за засиленото търсене на имоти са имали предвид от руснаци

    ОтговорИзтриване
  2. И спред мен няма още създадени фактори, който да накарат цените да с екачват. С фаит на банките се видя че не стана. Което е много лошо .

    ОтговорИзтриване
  3. Не съм на вътре в нещата :D :D :D

    ОтговорИзтриване
  4. Каква е тази криза, в която се търсят толкова имоти:)

    ОтговорИзтриване
  5. Малко съм далече от пазара на недвижими имоти.

    ОтговорИзтриване
  6. Строителството винаги внася оживление в икономиката. Надявам се на нов строителен бум, А пари за нов дом хората винаги намират.

    ОтговорИзтриване
  7. всеки се маха от тази страна, не вярвам да има такъв ръст

    ОтговорИзтриване