петък, 6 юни 2014 г.

въпреки мерките за справяне с повишаващото се евро и ниската инфлация противно на логиката еврото отчете ръст в четвъртък след излизането на решението на ECB и понижаването на лихвите. От Актив Трейдс България направиха коментари:

И така, дългото чакане отмина. Вчера Европейската централна банка (ЕЦБ) обяви пакет от мерки, насочени към борбата с дефлацията и стимулирането на растежа в рамките на Еврозоната. Управителният съвет на ЕЦБ взе решение и намали лихвите по депозитите за банките от 0% до минус 0,10%. Това е първият случай в историята, в който главна централна банка... прочети цялата статия

7 коментара :

  1. На пазара имаше малко емоции. Но не бяха определящи за тренда.

    ОтговорИзтриване
  2. Даже никак не се очакваше такъв обратен откат.

    ОтговорИзтриване
  3. Дано този пакет от мерки окаже влияние и на нашата икономика.

    ОтговорИзтриване
  4. те не са определящи за тренда просто с тези шипове някой хора са изгърмели със стоповете :D

    ОтговорИзтриване
  5. А други пък направиха планини с пари от тези резки движения, хаир да са им. Важното в случая е че ЕЦБ се пробва да направи нещо , но за мен е адски незадоволително, трябва първо да си преразгледат приоритети, че в момента, се получват следното: Каквото и да решат от ЕЦБ преди това се косултират с Бундесбанк, е добре ама това което е правилно за Германия , дали е правилно за Испания дакажем. ДО кризата доведе точно това не зачитане на другите икономики.Примерно 2006 за да се беше охладил бума на стоителството (преди да гръмне) на Испания и трябваше 10% основен лихвен процент, а ЕЦБ преди кризато го докара до 4,25% - като през цялаото време гледаха да не навредят на Германия с тези проценти , като негласно казваха майната им на испанците, италианци и прочие .както и стана). Сгеа пак се съобразяват с Германия, да чакаме ли нова криза по някое време от тази политика ?

    ОтговорИзтриване
  6. понижението на лихвите дано стимулира икономиката

    ОтговорИзтриване
  7. Доста интересна статия колега. С интерес я прочетох цялата.

    ОтговорИзтриване