петък, 29 август 2014 г.

Мобилна търговия от ActivTrades Bulgaria

От известно време ActivTrades България предлагат изключително удобна мобилна версия за търговия. Мога да кажа, че е изключително удобна и спестява кисненето с часове пред компютъра или писането на сложни експерти.  Можете да видите повече на следния адрес.

четвъртък, 28 август 2014 г.

интрадневна стратегия за спокоен пазар

Както предполагам сте забелязали от април до сега при евро/долар движения в рамките на деня рядко  надминават 50 пипса. От утре ще опитам следната стратегия при движение 37 в дадена посока, отварям сделка в противоположната със стоп 6 пипса и таргет 11

сряда, 27 август 2014 г.

GBP/USD

Немога да не отбележа, че последните почти 2 месеца бележи сериозни загуби спрямо долара.
Бих могъл да помисля за някаква стратегия при тази двойка явно търговитя от еврото се е прехвърлила при паунда.

непровокирано поскъпване на долара

Немога да не обърна внимание на едно вчерашно поскъпване с 22 пипса в 20:00 българско време, абсолютно без никакъв фундамент. В същото време ми прави впечатление поръчките на дълготрайни стоки които са нараснали с 22.6% при очаквани 8.0% и никой не ги е отразил. Странни работи стават това лято!

понеделник, 25 август 2014 г.

Подкрепа и съпротива за евро/долар

Здравейте, поне днес и вчера не виждам никакви сигнали за посоката, единственото с което мога да бъда полезен е да дам границите в които ще се движи  двойката

горната граница е: 1.32827
долната е:               1.31073

единственото което може да се случи днес от техническа гледна точка е да се направи опит да се запълни gap-а

неделя, 24 август 2014 г.

В Джаксън Хоул се състои икономически симпозиум

Утре сутрин не бих се изненадал ако долара отвори с едни 70 пипса ГАП. Търсих из нета да видя някакво обобщение има ли от срещата уви не намерих. Въпреки това предполагам, че срещата ще подкрепи долара

четвъртък, 21 август 2014 г.

Днес реших да ви дам малко тема за размисъл. Гледаме картинката по-долу. Нека си представим че това е графиката в момента. Задавам ви следния въпрос: "Каква е вероятността това да е върха за деня?"

а. Малка
б. Голяма
в. Нищожна

и понеже предугаждам отговора ви продължавам с въпросите...

Ако купя в този момент, вероятността да съм уцелил връх за деня е много малка и мога да изкарам докрая на деня още може би 10-15 пипса не мислите ли?

сряда, 20 август 2014 г.

срещата на FOMC

съвсем бях забравил за тази среща, а то беше повече от очаквано, че разговорите от нея ще подкрепят долара, напоследък ФЕД все повече намеква, че тези ниски лихви не са му по вкуса.
Интересно ми е в крайна сметка какво смятат да правят и най-вече  кога мислят да ги вдигнат

вторник, 19 август 2014 г.

E/$

Добър опит за заблуда. Нивата стигнаха 1.3310 нямам и съмнение че ще издържат докрая на деня. Дори се изкушавам за едни бързи 30 пипса в дълга позиция, но хайде ще се придържам към дисциплината. Мисля че утре ще видим отново 1.3360

понеделник, 18 август 2014 г.

Долар Евро

Днес бях готов да се обзаложа че двойката ще завърши в зелената зона, добре че не го направих. От друга страна липсата на новини се отрази очаквано на двойката, и деня беше спокоен. Всъщност преди четвъртък не мисля че ще видим някакви съществени движения.
Ако смятате да търгувате с валута следващите дни ви препоръчвам евро паунд.

петък, 15 август 2014 г.

Инвестиране в акции

Търговската седмица приключи, все още търговията е като за отпускарски сезон. За това реших вместо за любимата ми двойка евро-долар да напиша няколко реда за акции. Напоследък ми попадат новини в които се твърди че Дж. Сорос бил купил акции от тази или онази компания. Днес пак имаше подобна в която се твърдеше, че бил купил акции от фейсбук, apple и AIG. Изведнъж ми светна лампичката, че това може да е евтин и жалък тип реклама. Зададох си въпроса: "Как разбраха?", "Кой е източника на информацията им?". Как така ни в клин ни в ръкав Сорос купил. Ами доколко си спомням един от неговите златни съвети е: "Не инвестирайте в компании чиито продукти немогат да се пипнат, помиришат или вкусят!"  Уви в днешно време и политиката и медиите заприличаха на едно блато с жаби в което всяка жаба се опитва да кряка колкото се може по-силно и да се надява да бъде чута.

четвъртък, 14 август 2014 г.

Обобщение за края на седмицата

EUR/USD

В случай че нивото 1.3330 най-накрая бъде пробито, можем да очакваме първата спирка за деня да е 1,32686 и втората която ще издържи с вероятност 80% е 1,31932. В случай че се развие обратния сценарии нивата на съпротива ще бъдат 1,34261 и 1,34599

сряда, 13 август 2014 г.

Продажби на дребно САЩ

Обратната на вчерашната ситуация, търсят се бързи печалби и разпродажби в рамките на 20-30 минути които заличават поевтиняванетo/поскъпването/ на двойката EUR/USD. Явно тази зона е комфортна за всички участници и се оформя някаква консолидация. Рзликата с вчерашната ситуация е, че тук имахме сравнително малки разлики с очакваните параметри.

вторник, 12 август 2014 г.

допълнение

поевтиняването на еврото спрямо долара е почти заличено към края на деня.
Явно нивата под 1.3330 не са примамливи за сега и оказват сериозна подкрепа, ако погледнем индикатора MACD на H4 на графиката ще забележим, че дивергенцията продължава да се задълбочава и си плаче за сериозна дълбока корекция.

евро/долар

ZEW индексът на икономическите очаквания илезе брутално нисък спрямо очакванията.
Не съм виждал такива разлики одавана очакваше се да е 17.0, а резултата е 8.6
При нормални обстоятелства това щеше да е движение поне 100-150 пипса, уви нещо става тази година и обстоятелствата не са нормални.
Все пак пускам един отложен ордер за къса от 1.33312 със стоп 1.3360 и цел колкото хвана до края на деня 

четвъртък, 7 август 2014 г.

Новините за днес 07/08/2014

За днес в календара с червено е отбелязана новината за лихвения процент на ЕЦБ, но едва ли има човек който да мисли че ще има промяна. По-интересно ще е в 15:30 изказването председателя на ЕЦБ, не са изключени вербални заплахи и оплаквания колко плачевно е положението. Лично аз предпочитам да седя встрани, тъй като вероятно ще има движения и в двете посоки

сряда, 6 август 2014 г.

евро-долар

За днес една много важна икономическа новина е търговския баланс на САЩ.
Очакванията са за спад с -44.900 млрд. като при повишаване на долара е очаквано търговския баланс да е с все по-голям минус /т.е. все повече вносни стоки се купуват/.

Очаквам при излизане на по-добри от очакваните ресултати в 15.30 спекулантите да изполват повода и да засилят 30 пипса в посока юг валутната двойка E/$.


вторник, 5 август 2014 г.

Евро/Долар 05,08,2014

Днес индекса на ISM в сферата на услугите излезе с данни много по-добри от очакваните /не бих се учудил ако ги ревизират следващия месец/, като това доведе до поскъпване  на долара спрямо еврото индекса отчете 58,7 при очаквани 56,5. Пазара започва да се пробудва и отбелязва за 3 път този месец волатилност над 50 пипса, въпреки това все още е далеч от средата волатилност при която движения над 50 пипса имаме 10-12 пъти месечно. 

понеделник, 4 август 2014 г.

Среща на ФЕД

Първата седмица на август ще се определя от предстоящата среща на ФЕД. Най-важния въпрос който всички спекуланти очакват е кога и дали ще има вдигане на основния лихвен процент, ако това се случи или се насрочи определена дата, поскъпването на долара спрямо всички основни валути ще се засили. При любимата ми двойка евро долар ножицата ще се разтвори още повече.

корективно движение петък 01.08

Причината за корекцията при евро-долар се оказаха по-ниските нива на заетостта от прогнозираните, въпреки че като цяло има повишение на заетостта. Което показва за пореден път че вече масово се купува при слухове, а се продава при новини. Замислям се все повече дали немога да познавам посоката на курса още от понеделник на базата на прогнозни стойности.