петък, 15 август 2014 г.

Инвестиране в акции

Търговската седмица приключи, все още търговията е като за отпускарски сезон. За това реших вместо за любимата ми двойка евро-долар да напиша няколко реда за акции. Напоследък ми попадат новини в които се твърди че Дж. Сорос бил купил акции от тази или онази компания. Днес пак имаше подобна в която се твърдеше, че бил купил акции от фейсбук, apple и AIG. Изведнъж ми светна лампичката, че това може да е евтин и жалък тип реклама. Зададох си въпроса: "Как разбраха?", "Кой е източника на информацията им?". Как така ни в клин ни в ръкав Сорос купил. Ами доколко си спомням един от неговите златни съвети е: "Не инвестирайте в компании чиито продукти немогат да се пипнат, помиришат или вкусят!"  Уви в днешно време и политиката и медиите заприличаха на едно блато с жаби в което всяка жаба се опитва да кряка колкото се може по-силно и да се надява да бъде чута.

8 коментара :

  1. Ами Джордж Сорос може да си позволи да купува и продава, защото той може и да си позволи да чака печалбите. А да издаде на медиите винаги ще се намери кой - за пари. Знае ли човек обаче кое е истина и кое - не...

    ОтговорИзтриване
  2. Попринцип търговията с акции ми е интересна, но изисква доста по-голям собствен капитал, който към момента не притежавам.

    ОтговорИзтриване
  3. И поголям капитал и повече време за анализи и повече време за четене :)

    ОтговорИзтриване
  4. да наистина капитала там е доста по голям

    ОтговорИзтриване
  5. Акциите могат само да поскъпват. Е, изключая измислените, фалшивите компании.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Но пък другите акции са много скъпи, къде е средното положение :Д

      Изтриване
  6. При акцийте може да се чака печалба, но според мен за по-продължителен период от време. Също така инвестицията в акцийте става с по-голям капитал. А пък и те не са толкова сигурен източник на капитал.

    ОтговорИзтриване
  7. при търговията с акции се иска по голям капитал и повече време за да намериш необходимата информация

    ОтговорИзтриване