сряда, 16 юли 2014 г.

Парична политика на ФЕД и ЕЦБ

Последните седмици политиките американската и европейската банка тръгнаха в различни посоки, ЕЦБ намали лихвите, а ФЕД заговори за увеличавсането им. Това до голяма степен ме радва тъй като ще доведе до противоположни посоки на двете валути и най-накрая има шанс да се излезе от дългата консолидация и възможност за търговия в малко по големи рейнджове.

6 коментара :

  1. Ако двойката евро/долар излезе от този грандиозен рейндж, в който се намира от една година вече, може и да можем да търгуваме по-дългосрочно. Дали обаче паричната политика на централните банки ще бъде действително фактор за това, предстои да ввидим.

    ОтговорИзтриване
  2. Последните седмици политиките американската и европейската банка тръгнаха в различни посоки, ЕЦБ намали лихвите, а ФЕД заговори за увеличавсането им. Това до голяма степен ме радва тъй като ще доведе до противоположни посоки на двете валути и най-накрая има шанс да се излезе от дългата консолидация и възможност за търговия в малко по големи рейнджове.

    ОтговорИзтриване
  3. Наистина различието между паричните политики на фед и ецб би допринесло за по-изразените движения на евро/долар.

    ОтговорИзтриване
  4. Интересно ще ми е до къде ще стигне лихвеният диференциал в тази двойка ? Ще имаме ли възможност за кери трейд в Евро/долар след да кажем година-две :)

    ОтговорИзтриване
  5. Лавирането с лихвата си е доста успешен инструмент за влияние върху икономиката. И правилното боравене с него носи съответните дивиденти за зоната.

    ОтговорИзтриване