Google+ Followers

понеделник, 14 юли 2014 г.

Спокоен старт за повечето валутни двойкиПрез изминалата седмица щатският долар загуби позиции спрямо повечето основни валути. Зелените пари останаха в немилост, въпреки по-добрите от очакваното Non-Farm Payroll, публикувани в началото на месеца. Оповестяването на протокола от последното заседание на FOMC миналата седмица спомогна за подкопаване на доверието в щатския долар. Това е така защото очакванията бяха за по-агресивна политика от страна на FED.

В същото време стерлингът беше една от малкото валути, която загуби позиции спрямо щатския долар. Инвеститорите бяха изненадани от оповестяването на данните за промишленото и индустриално производство от Великобритания, които показаха спад на месечна база и дойдоха доста под очакванията на анализаторите. Слабите стойности намалиха доверието на инвеститорите в икономическото възстановяване на Великобритания, което нарастваше в последно време от поредицата добри данни. Британският паунд е сред най-добре представилите се валути на FX пазара през тази година. По това време на миналата година, той се търгуваше близо до 1,4800 спрямо щатския долар, а в началото на този месец удари най-високо си ниво от октомври 2008 година. В този контекст неотдавнашния спад изглежда като лека корекция и текущия възходящ тренд при GBPUSD все още е в сила, дори и стерлингът да спадне под 1,7000.

Единствените по-значими данни за днес са индустриалното производство от Еврозоната. Очакванията са за покачване до 0,3% на месечна база, което е доста под предходното значение от 0,8%, но в съответствие с общото влошаване на икономическите данни от Еврозоната. Председателят на Европейската централна банка Марио Драги, ще изнесе реч пред комисията по икономическите и парични въпроси към Европейския парламент в Страсбург в 18:00 ч. лондонско време.

Дейвид Морисън

http://www.activtrades.bg/