понеделник, 14 юли 2014 г.

Спокоен старт за повечето валутни двойки



През изминалата седмица щатският долар загуби позиции спрямо повечето основни валути. Зелените пари останаха в немилост, въпреки по-добрите от очакваното Non-Farm Payroll, публикувани в началото на месеца. Оповестяването на протокола от последното заседание на FOMC миналата седмица спомогна за подкопаване на доверието в щатския долар. Това е така защото очакванията бяха за по-агресивна политика от страна на FED.

В същото време стерлингът беше една от малкото валути, която загуби позиции спрямо щатския долар. Инвеститорите бяха изненадани от оповестяването на данните за промишленото и индустриално производство от Великобритания, които показаха спад на месечна база и дойдоха доста под очакванията на анализаторите. Слабите стойности намалиха доверието на инвеститорите в икономическото възстановяване на Великобритания, което нарастваше в последно време от поредицата добри данни. Британският паунд е сред най-добре представилите се валути на FX пазара през тази година. По това време на миналата година, той се търгуваше близо до 1,4800 спрямо щатския долар, а в началото на този месец удари най-високо си ниво от октомври 2008 година. В този контекст неотдавнашния спад изглежда като лека корекция и текущия възходящ тренд при GBPUSD все още е в сила, дори и стерлингът да спадне под 1,7000.

Единствените по-значими данни за днес са индустриалното производство от Еврозоната. Очакванията са за покачване до 0,3% на месечна база, което е доста под предходното значение от 0,8%, но в съответствие с общото влошаване на икономическите данни от Еврозоната. Председателят на Европейската централна банка Марио Драги, ще изнесе реч пред комисията по икономическите и парични въпроси към Европейския парламент в Страсбург в 18:00 ч. лондонско време.

Дейвид Морисън

http://www.activtrades.bg/

8 коментара :

  1. Понеделник като правило е рейнджов ден. Така че не е учудващо според мен, че търговията е толкова спокойна, бих казала даже вяла.

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина вчера беше много скучно на фондовите пазари...

    ОтговорИзтриване
  3. Важното е, че днеска имаше раздвижване, то по-принцип седмиците от много време станаха (както едно време) мудни .

    ОтговорИзтриване
  4. днес нещата малко се раздвижиха

    ОтговорИзтриване
  5. ДА И ТО ГЛАВНО ЗАРАДИ НОВИНИТЕ ЩЕ ВИДИМ УТРЕ КАК ЩЕ ДА Е

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е .В четвъртък Австралия ще представи данните за доверието на бизнеса. Канада пък ще оповести данните покупки на чуждестранни ценни книжа. В САЩ се очакват докладите за първоначалните молби за помощи при безработица, жилищното строителство и разрешителните за строеж.В петък ЯЦБ ще публикува протокола от заседанието по паричната политика, който трябва да хвърли допълнителна яснота върху икономическите условия от гледна точка на банката.

      Изтриване
  6. Забеляза се най-накрая някаква промяна.

    ОтговорИзтриване
  7. Тази седмица аз съм доволен. Дано по често приключвам така седмиците.

    ОтговорИзтриване