неделя, 13 юли 2014 г.

Ще реагира ли Абеномиката на боксуването на Япония?

редстоящата седмица ще бъде белязана от редица събития, централно място сред които ще заеме заседанието на Японската централна банка (ЯЦБ). Банкерите ще дадат отговор на въпроса дали скорошното боксуване на Абеномиката ще доведе до корекцията на политиките.
Данните от изминалата седмица показаха, че поръчките на основни машини в Страната на изгряващото слънце неочаквано са се сринали през май, затвърждавайки тежкия спад, отчетен месец по-рано. Търсенето на машини, с изключение на кораби и стоки за бита, отстъпи с 19,5% на месечна база през петия месец. Равнището се размина значително с очакваното от пазара разширение от 0,9 на сто.
Същевременно в понеделник еврозоната ще представи данните за промишленото производство. Президентът на ЕЦБ Марио Драги пък ще даде показания относно паричната политика на Комисията по икономически и парични въпроси на Европейския парламент.
Във вторник Австралийската централна банка ще публикува протоколите от последното си заседание, които се очаква да съдържат ценни прозрения за икономическите условия от гледна точка на институцията. ЯЦБ ще обяви основния си лихвен процент и ще публикува своя традиционен отчет, който очертава икономическите условия и фактори, влияещи върху решението за паричната политика.
Великобритания ще представи данните за продажбите на дребно, както и доклада за инфлацията на потребителските цени. Институтът ZEW ще публикува своя доклад за германските икономически настроения – водещ индикатор за състоянието на най-голямата европейска икономика.
Гуверньорът на Английската централна банка Марк Карни ще коментира финансовата стабилност на островната страна пред бюджетната комисия на парламента.
В САЩ се очакват данните за продажбите на дребно – правителствената мярка на потребителските разходи, които съставляват по-голямата част от общата икономическа активност.
В сряда Нова Зеландия ще представи данните за потребителските цени. Китай ще публикува данните за брутния вътрешен продукт – най-широкия индикатор на икономическата активност и водещата мярка за здравето на икономиката, а Великобритания ще представи данните за промяната в броя на заетите лица и равнището на безработицата, както и данните за средните доходи.
Институтът ZEW е да публикува доклад за икономическите очаквания в Швейцария, водещ индикатор за икономическото здраве.
Канадската централна банка ще обявим основния си лихвен процент и ще публикува своя традиционен отчет, който очертава икономическите условия и фактори, влияещи върху решението за паричната политика.
В САЩ се очакват докладите за инфлацията на цените на производител и промишленото производство. Междувременно председателят на Фед Джанет Йелън ще даде показания относно паричната политика на институцията.
В четвъртък Австралия ще представи данните за доверието на бизнеса. Канада пък ще оповести данните покупки на чуждестранни ценни книжа. В САЩ се очакват докладите за първоначалните молби за помощи при безработица, жилищното строителство и разрешителните за строеж.
В петък ЯЦБ ще публикува протокола от заседанието по паричната политика, който трябва да хвърли допълнителна яснота върху икономическите условия от гледна точка на банката.
В САЩ се очакват предварителните данни за потребителските настроения, изготвяни от Мичиганския Университет.

Няма коментари :

Публикуване на коментар