неделя, 29 юни 2014 г.

Разпродажбите за щатския долар продължават за трети пореден ден

ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР
Доларът продължи да трупа загуби и се насочи към двуседмично дъно спрямо еврото на фона на рекордно ниска волатилност в началото на днешния ден. Голяма част от пазарните участници все още се въздържат от интервенции на пазара на фона на спекулациите, че недостатъчният растеж на икономиката на САЩ ще накара Фед да запази лихвените равнища на близки до нулата нива за по-дълъг период от време. В същото време възходът на британската лира продължава и тя се намира на 6-годишен връх спрямо зелените пари.
През вчерашния ден бяха публикувани няколко важни икономически новини от САЩ, които до някаква степен успяха да надминат очакванията на анализаторите. Молбите за помощи за безработица в САЩ са намалели спрямо предходната седмица, задържайки се около най-ниските стойности за тази година, което е положителен знак за пазара на труда в страната.
Друга положителна беше свързана с индекса на Фед за Ню Йорк, който следи състоянието на индустриалното производство в региона. Измерителят се е увеличил до 17,8 пункта спрямо 15,4 пункта през предходния месец.
Липсата на икономически новини от САЩ през днешния кара по-голямата част от пазарните участници да се въздържат от интервенции на пазарите, което допълнително понижава волатилността на валутните двойки, в които е включен щатският долар. Прогнозите за по-слаби макроикономически данни, които ще бъдат публикувани през следващата седмица, оказват допълнителен натиск върху долара, намалявайки интереса към зелените пари.
Разпродажбите на американската валута през последните дни предизвикаха спекулациите сред инвеститорите, че трендът ще се обърне срещу долара. Позицията на Фед да поддържа ниски лихви по-дълго от прогнозираното изненада голяма част от пазара, която очакваше точно обратна реакция от страна на институцията.
Този ход означава, че в скоро време едва ли ще видим сериозно повишение по доходността на дългосрочните американски облигации, което ще доведе до по-слабо търсене на зелените пари, а това от своя страна ще ограничи волатилността на пазара.

6 коментара :

  1. Разпродажбите на американската валута през последните дни предизвикаха спекулациите сред инвеститорите, че трендът ще се обърне срещу долара.

    ОтговорИзтриване
  2. Надявам се това да му е дъното и съвсем скоро да покачи стойността си спрямо останалите валути.

    ОтговорИзтриване
  3. Тези разпродажби най-вероятно да се обърнат тренда срещу долара.

    ОтговорИзтриване
  4. В момента еврото спрямо долара е 1.36184 . Мисля ,че е крайно време долара да се стегне и да тръгне нагоре . :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Колега, има време докато доларът се стегне.

      Изтриване
    2. Рейнджа продължава. Така че нищо ново под слънцето.

      Изтриване