петък, 30 май 2014 г.

Вчера, щатският долар върна част от печалбите си, направени по-рано през седмицата. Въпреки това, той се отдръпна от най-добрите си нива след оповестяването на някои икономически данни. Докато предварителният БВП за първото тримесечие на годината дойде под очакванията, то седмичните молби за безработни показаха по-голям спад от прогнозата. Но след първоначалният скок, щатския долар възобнови низходящото си движение с напредването на следобедната сесия.

Същевременно, еврото показа леко възстановяване, което доведе до покачване на EURUSD и му помогна да изплува над нивото 1,3600. В сряда EURUSD затвори деня на нива близки от средата на февруари. Инвеститорите продаваха единната валута от нарастващите спекулации, че Европейската централна банка (ЕЦБ) ще разхлаби допълнително паричната си политика на срещата следващата седмица. Тази сутрин търговията се извършва в тесни граници, но продължава да се задържа над подкрепата при 1,3583.

Британският паунд бе една от най-печелившите валути през последните 12 месеца. Но спада през тази седмица, накара някои от трейдърите да се замислят, дали ралито на стерлингът спрямо щатския долар е достигнало своя връх. „Кабела“ може да поеме глътка въздух, дължащо се на затваряне на къси позиции от страна на продавачите, което може да доведе двойката до консолидация. За момента тя успя да отскочи от нивото 1,6700 и се задържа над него.

През нощта бяха оповестени поредица икономически данни от Япония. Макар че, те дойдоха смесени, йената е стабилна тази сутрин. Трейдърите са закупили валутата в състояние „ risk-off ” , на база по-слабите от очакваното данни за индустриалното производство.

Днешните по-значими данни включват БВП от Канада. От САЩ очакваме лични доходи и разходи, дефлатор на потребителските разходи, индекс на потребителските разходи, Чикагски индекс на бизнес активността, Мичигански индекс на потребителското доверие и реч на Чарлз Плосър, който е член на FOMC с право на глас.

Дейвид Морисън

източник: http://www.activtrades.bg/forex-news/30-05-2014/40046/%D0%9A%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D1%8A%D1%82-%D1%81%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-1-6700

6 коментара :

  1. Британският паунд бе една от най-печелившите валути през последните 12 месеца. Но спада през тази седмица, накара някои от трейдърите да се замислят, дали ралито на стерлингът спрямо щатския долар е достигнало своя връх.

    ОтговорИзтриване
  2. Инвеститорите продаваха единната валута от нарастващите спекулации, че Европейската централна банка (ЕЦБ) ще разхлаби допълнително паричната си политика на срещата следващата седмица.

    ОтговорИзтриване
  3. Аз днес пък влизах при канадеца. Заради новините. Писно ми от този рейндж!!

    ОтговорИзтриване
  4. С интерес следя двойката GBP/USD хванах някой друг пипс там.

    ОтговорИзтриване
  5. да за паунда и аз съм доволен днес от него добър възход направи но сега нещо се куми и тръгва да пада не знам да влизам ли с къси ?

    ОтговорИзтриване
  6. За утре ще има интересни данни при кабела. И съответно интересни движение. Да разпишем новия месец!!

    ОтговорИзтриване